De cultuurjuf is ook in te zetten op BSO’s, De Verlengde schooldag of de Brede school.

1,2,3 Fantasie!e4
Lessenserie theater
(4 x 60 minuten)
leeftijd 7,8,9

De cultuurjuf brengt een tas vol kleding, lappen en rekwisieten mee. Dat nodigt uit tot een maken van een toneelscène. Maar hoe doe je dat eigenlijk? We leren over de vijf w’s en over emoties. En de cultuurjuf vertelt een spannend verhaal, dat iedereen tegelijk gaat uitbeelden. Ineens, ben je dan niet meer hier, maar in een donker bos, in een kasteel of op een andere planeet. Je bent in een andere wereld; de wereld van fantasie….

Muziekfestijn
Lessenserie muziek
Leeftijd 6 t/m 8
(4 x 45 minuten)

Elena houdt van dansen, maar eet ook graag taartjes. Maar o jee, wat gebeurt er dan? We zingen een buitenlands liedje over haar en spelen en dansen daarbij. We klappen verjaardag ritmes en doen allerlei muzikale spelletjes. En weet je eigenlijk wel hoe een ballonnenconcert klinkt?  En natuurlijk gebruiken we ook allerlei instrumenten. Zo wordt het een vrolijk muziekfestijn!

Pesten of plagen
(3x 60 minuten)
leeftijd 7 t/m 12
Theaterles

Wat is pesten en wat is plagen?  Wat voor de één kwetsend is, is voor de ander maar een grapje. We praten  over dit belangrijke onderwerp, aan de hand van voorbeeldscènes, die kinderen met- en voor elkaar spelen. In de introductie van elke les creëert de cultuurjuf een veilige sfeer, waarin ieder kind ruimte krijgt om zichzelf te en zijn of haar verhaal te doen.

Vakantieactiviteitene7
(2,5 uur)
leeftijd 7 t/m 12

De cultuurjuf is ook in te huren voor vakantieactiviteiten. Maak in een ochtend een mini voorstelling voor de leiding en de andere kinderen van de BSO. Dit kan ook aan de hand van een thema zoals ‘griezelen’ of  ‘de wereld rond’.