Peutermuziek tijdens de Nationale Voorleesdagen

Aan de hand van het prentenboek van het jaar en een vertelkastje maken de peuters muziek met de cultuurjuf. Samen zingen we liedjes, beelden we rijmpjes uit en dansen we op muziek. Het boek komt zo helemaal tot leven en nieuwe woorden krijgen meer betekenis. En natuurlijk horen de instrumenten er ook bij! Voor leeftijd 1,5-4 jaar              (45 minuten)

SONY DSC

SONY DSC

Peutermuziekles ‘Feest’.

De knuffel heeft een feesthoedje op en dat betekent…. dat er een muziekfeestje komt! Alle peuters zitten in de kring met hun mama’s, papa’s of met de peuterleidsters, maar niet voor lang! Want we maken vrolijke muziek met instrumentjes en dansen met prachtige slingers. Iedereen doet mee. En wat zijn toch al die mooie kleuren op het doek, dat omhoog en omlaag gaat? Maar helaas, het is alweer afgelopen…Voor leeftijd 1,5-4 jaar (45 minuten)

Feest muziekles ... 1

Lessenserie Peutermuziek

In vier lessen maken de peuters iedere keer kennis met een ander instrument. Wat heeft de cultuurjuf nu weer bij zich? Hoe klinkt een fluit en waarmee kun je allemaal trommelen? Rondom dit instrument zingen we liedjes, doen we muzikale spelletjes en wordt er natuurlijk ook gedanst. En dan is er ook nog het peuterorkest, met de cultuurjuf als dirigent! Voor leeftijd 1,5-4 jaar (4 x 45 minuten)

 

Peutermuziek ‘op maat’ 

Muzieklessen voor peuters kunnen ook ‘op maat’ worden gemaakt en uitgevoerd. Thema’s als kerst, Pasen, herfst, lente, kabouters en boerderijdieren, lenen zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor.

Peuter Muziekinstuif from Ellen Bavinck on Vimeo.